· 

Dr Berin Buntić

Stomatološka ordinacija buntić sa zubotehničkom laboratorijom Bar

Implantologija, protetika, ortodoncija, preventiva i konzervativna stomatologija

Ul. Maršala Tita 32/4 (Prvi sprat)

85000 Bar - Crna Gora

Email: bunticb@gmail.com

Tel/Viber/WhatsApp: 

+382 67 805 904 | 67 638 778

Tel/Faks: +382 30 311 648

Radno vrijeme: Pon-pet 13-21h 

Subota 09-14h

Aktualizovano: 07.05.2019.


Implantologija | Terapijski protokoli

1. Ortopantomografsko skeniranje vilice

Stomatološka ordinacija Buntić | Ortopan MyRay Hyperion X9
Ortopan MyRay Hyperion X9

Prvi korak je izrada 3D snimka orofacijalne regije radi ispravne dijagnoze

2. Dijagnostički ortodontski pregled

Stomatološka ordinacija Buntić Zubi

Drugi korak je funkcionalno-dijagnostički i/ili specijalistički pregled zavisno od trenutnog stanja i stvarnih problema pacijenta

3. Analize

Stomatoloska ordinacija Buntic Analiza krvi

Sljedeći, treći korak su analize šećera u krvi, HbA1c, vrijeme koagulacije i test pljuvačke. 

 

Test pljuvačke nam pomaže da odredimo količinu kalcijuma i fosfata, pH vrijednosti i eventualnu prisutnost bakterija (Streptococcus mutans), te da prepoznamo potencijalne patogene, uzročnike karijesa i razloge za moguću uvećanu pojavu zubnog plaka (kamenca).

4. Sagledavanje stanja gornje i donje vilice

Dr Jakup Katana | Stomatološka ordinacija Buntić
Dr Jakup Katana sa kolegijumom | Stomatološka ordinacija Buntić Bar

Nakon toga radi se Face-bow snimak, centrični odnos, ugriz, intraoralno i ekstraoralno fotografisanje zatečenog stanja i smile dizajn

5. Intraoralno skeniranje i test mišića zglobova i žvakanja

Stomatoloska ordinacija Buntic 3Shape Trios Color
Ineroralni skener 3Shape Trios Color

Na petom koraku vrši se intraoralno skeniranje i test mišića zglobova i žvakanja.

 

Korišćenjem savremenih tehnologija smanjuje se vrijeme čekanja na stolici i omogućava da pacijent (m/ž) učestvuje u dizajnu svojih trećih zuba.

6. Analiza fotografija i modela, predlaganje terapije i planiranje budućih rekonstrukcija

Stomatoloska ordinacija Buntic - Digital Smile Design
Digital Smile Design

Na kraju analiziramo fotografije i modele, predlažemo terapiju, dajemo ponudu i radimo plan budućih rekonstrukcija.

 

Vizualizacijom rješenja uz pomoć DSD metode (Digital Smile Design) pacijent je uključen u proces donošenja važnih odluka za konačan ishod zahvata, kojima se podvrgava.

 

Analiza oblika lica, stanja zuba i desni, proporcije vilice i usta, kao i rada mišića omogućava nam predvidljivost rezultata predloženih metoda.

Pacijent vidi kontrakcije svog lica, emocije, kako izgleda dok govori, kada se smije, kada su mu usta zatvorena ili kada žvaće.

 

Ovo je naročito važno za osobe koje imaju širok osmjeh ili osobe koje ulažu više napora u pravilno artikulisanje govora za razliku od osoba, koje se ne osmjehuju dok govore ili koje govore tiše i brže.

Hirurški protokoli

All-on-4 i All-on-6 protokol | Implantati i zubi za 24h

Stomatoloska ordinacija Buntic | Implantološki koncept All-on-4
Implantološki koncept All-on-4

Implantološki koncept All-on-4 i All-on-6 najnapredniji je metod rješavanja bezubosti. Obuhvata ugradnju četiri ili šest implantata, koji će nositi digitalno dizajnirani zubni niz.

 

Uslov je da osoba nije imala tumor ili sistemske bolesti uz terapiju ljekovima bisfosfonatima.

Digitalna dijagnostika i radiološka priprema pacijenta

Flapless tehnika | Zatvorena, neinvazivna oralna hirurgija

Stomatoloska ordinacija sa zubotehničkom laboratorijom Buntić | Flapless oral surgery
Flapless oral surgery |

Upotrebom savremene digitalne tehnologije u dijagnostici i radiološkom pripremom pacijenata u mogunćnosti smo ponuditi tzv. flapless tehnike ugrađivanja implantata.

 

To znači za pacijenta da nema rezanja i oteklina, pa tako ni boli. Upotrebom hirurških vođica za ugradnju implantata u potpunosti se izbjegavaju hiruški rezovi u ustima.

 

Protetikom navođena implantologija i koštani fundament

Stomatoloska ordinacija Buntic Snimak

Pozicioniranje implantata vrši se na digitalnom radiološkom modelu vilice prema zahtjevima buduće protetske nadoknade. Protetikom navođena implantologija omogućava predvidljivost budućih nadoknada na implantatima. To je trenutno najnapredniji implantološki koncept današnjice. 

 

Za ovaj vid terapije pacijenti moraju imati adekvatan koštani fundament u vilicama. Ukoliko nemaju, koristimo tzv. PRF tretman ili Platelet-Rich Fibrin (fibrin obogaćen trombocitima iz krvi pacijenta) u svrhu obnove količine kosti i mekih tkiva.

 

To je potpuno bezbolna i bezbjedna metoda za uvećanje koštanog i mekog tkiva kod pacijenata, čiji je vilični aparat deficitaran sa istim. Takođe koristimo tehniku „vođene reganeracije kosti i mekog tkiva“ - Guided Bone Regeneration & Guided Tissue Regeneration.

 

 

 

Uz pomoć softvera firme 3Shape i 3D snimaka aparatom MyRay Hyperion X9 u mogućnosti smo isplanirati ugradnju i položaj budućih implantata, predvidjeti i dizajnirati buduće (privremene - provizorne) navlake i uključiti pacijenta u dizajn definitivnog rješenja.

Izbor implantata

Stomatološka ordinacija sa zubotehničkom laboratorijom Buntić | Implantološki sistem Bredent - SKY fast & fixed
Implantološki sistem njemačke firme Bredent SKY fast & fixed | Neposredna restauracija bezubih čeljusti fiksnom zubnom protezom

Mi koristimo implantate dvije renomirane firme.

 

Za implantološki koncept All-on-4 preporučujemo implantate švajcarske firme Nobel biocare i njihovu gamu NobelParallel Conical Connection.

 

Takođe koristimo implantate i blueSKY gamu njemačke firme Bredent Medical i sprovodimo njihov inovativni implantološki tretman i hirurški protokol SKY fast & fixed: ekstrakcija, implantacija i neposredan fiksni most.

Stomatološka ordinacija sa zubotehničkom laboratorijom Buntić - Bar | Implantati švajcarske firme Nobel Biocare
Implantati švajcarske firme Nobel Biocare

Hirurški protokol Bredent SKY fast & fixed

Stomatološka ordinacija Buntić | Zadovoljna pacijentkinja

Ovaj jednostavan, siguran i prije svega stabilan protokol obuhvata ugradnju 4 do 6 implantata njemačke firme Bredent u zavisnosti od veličine koštanog fundamenta i imedijatnog opterećenja u prva 24 sata provizornim - privremenim radovima ukoliko je zadovoljavajuća primarna stabilnost implatata (minimum 35 KN torka na ručno zatezanje ugrađenog imlantata). 

 

Ovaj protokol netraumatskog urezivanja u čvrstu kost i ugradnje privremenog nadomjestka podrazumijeva ekstrakciju (vađenje zuba), implantaciju i neposredan fiksni most - u jednom danu, tako da pacijent može odmah jesti i bezbrižno učestvovati u profesionalnom i društvenom životu.

 

Privremeni nadomjestak osigurava i dovoljno vremena za završetak konačne restauracije i omogućava pacijentu da bezbrižno dočeka sljedeći termin.

Anestezija ili sedacija

Stomatološka ordinacija Buntić | Anestezija
Anestizija

Koristimo lokalnu anesteziju ili sedaciju. Sedacija je stanje smanjene svjesnosti, koje se postiže davanjem određenih ljekova pod kontrolom anesteziologa, a koji djeluju na centralni nervni sistem. 

 

Primjenjuje se pri opsežnijim stomatološkim zahvatima u kojima pacijent treba da bude miran ili kod pacijenata koji pokazuju izraziti strah od stomatoloških zahvata.

Standardi i garancije

TITAN GRADIA „GC“ | Konstrukcija iz titana a zubi i imitacija mesa iz kompozita

Stomatološka ordinacija Buntić | Standardi i garancije
Standardi i garancije

Naš standard je TITAN GRADIA „GC“.

 

To znači da je konstrukcija iz titana a da su zubi i imitacija mesa iz kompozita. Ovo jamči najbolji kvalitet i estetsku savršenost.

 

 

Implant pasoš i garancije

Mi izdajemo certifikat na sve implantološke zahvate. Svaki pacijent dobija tzv. Implant pasoš sa adekvatnim kodovima korišćenog implant sistema. 

 

Naši implant sistemi podliježu doživotnoj garanciji (lifetime warranty), što znači da proizvođači čuvaju komponente za ugrađeni sistem u periodu od 30 godina.

 

Stomatološka ordinacija sa zubotehničkom laboratorijom Buntić obavezuje se da će nakon ugradnje i opterećenja implantata obavijestiti svakog pacijenta o jačini veze ostvarene sa koštanim tkivom.

 

Osim toga, ukoliko sama hirurška faza nije sprovedena adekvatno od strane terapeuta, pacijent neće biti novčano opterećen. Za Vašu sigurnost imamo sklopljeno osiguranje od ljekarske greške, čime preuzimamo odgovornost za sve naše usluge.

 

Ukoliko je implantat integrisan i opterećen od strane našeg terapeuta, dajemo garancije u periodu od 5 godina na nivou implantata, koštane strukture i zdravlja koštanog tkiva. Uslov je adekvatna dnevna higijena, primjena aparata poput Waterpik-a, redovne godišnje kontrole kod nas ili u matičnoj državi i redukovano korištenje nikotina, alkohola i opijata. Laboratorijski nalazi ugljenih hidrata u krvi tokom tog perioda moraju biti na optimumu. 

 

Na protetske komponente (navlake, mostove, krunice i proteze) dajemo garanciju u prvih 48 mjeseci pod uslovom da je pacijent redovan na godišnjim kontrolama koje podrazumijevaju i radiološke kontrole.

 

 

Pacijenti moraju izostaviti loše navike: grickanje noktiju, kašikica, kokica, bombonica, olovaka, viljuški, badema, oraha, sjemenki. Isključuju se i traume u predjelu vilica i lica uslovljene akcidentom i/ili nehatom.

SuperSmile | One-Stop Shop usluga

Stomatoloska ordinacija Buntic | One-Stop-Shop

Sve navedene procedure sprovodimo u našoj ambulanti. Planiranje, dijagnostičke zahvate i dužinu, kao i zahtjevnost hirurških zahvata jedino je moguće planirati nakon obavljenog kliničkog, laboratorijskog i radiološkog pregleda. 

 

Informacije o dužini trajanja terapije i cijeni datih zahvata jedino je moguće dati nakon gorenavedenih i sprovedenih pretraga, koje se obavalju u ambulanti Buntić. Online putem moguće je jedino dobiti rezervaciju termina za konsultativne i terapijske posjete.

 

Osoblje naše ambulente, zajedno sa SuperSmile menadžerom Borisom Marđonovićem stoji Vam na usluzi.

Fotogalerija

Dokumentacija za preuzimanje

Download
Ugradnja implantata | Terapijski protokoli i uslovi
Stomatološka ordinacija sa zubotehničkom laboratorijom Buntić predstavlja terapijske protokole i uslove za pružanje implantoloških usluga
Buntic_Terapijski-protokoli-i-uslovi_mne
Adobe Acrobat Document 1.9 MB
Download
Upitnik o zdravstvenom stanju pacijenta
Stomatološka ordinacija sa zubotehničkom laboratorijom Buntić zahtjeva ispunjavanje Upitnika o zdravstvenom stanju pacijenta (m/ž)
Buntic_Upitnik-o-zdravstvenom-stanju_mne
Adobe Acrobat Document 419.2 KB
Download
Izjava o saglasnosti
Stomatološka ordinacija sa zubotehničkom laboratorijom Buntić zahtjeva potpisivanje Izjave o saglasnosti
Buntic_Izjava-o-saglasnosti-2_mne.pdf
Adobe Acrobat Document 189.7 KB
Download
Cjenovnik usluga
Cjenovnik stomatoloških i zubotehničkih usluga Stomatološke ordinacije sa zubotehničkom laboratorijom Buntić
Buntic_Cjenovnik-usluga-2018_mne.pdf
Adobe Acrobat Document 573.9 KB

Ako želite, podijelite ovaj post sa svojim prijateljima.

o dr Berinu Buntiću | Intervjui, stručni radovi, reference

Intervju Dr Berina Buntića za portal stomatologija.me od 19.jula 2018. 

Saznajte OVDJE o najnovijim trendovima u protetici, implantatima, hirurškim protokolima, razlozima porasta potražnje za bezmetalnim navlakama, prednostima koncepta: "Ordinacija i zubotehnička laboratorija | Sve na jednom mjestu", digitalizaciji, razlikama u odnosu na međunarodne protokole za liječenje i plombiranje zuba, značaju kvalitetne endodoncije za rezultate protetskih radova ali i o domaćim sistemskim izazovima u branši, kvalitetu usluga i izazovima dentalnog turizma.

Šta mislite o ovome?

Komentarišite ovdje ovaj prilog.

Comments: 1
  • #1

    Boris M. (Thursday, 09 May 2019 05:06)

    Odlična ekipa. Mladi, stručni i motivisani.